Vámosatya

 • Falusi turizmus


  Geocaching

  Vámosatyára érdemes ellátogatni azoknak, akik vadásszák a geocaching dobozokat...

  Geocaching magyarországi honlapa itt elérhető

  Deák Vendégház

  Többnapos kirándulás esetén várja Önt Vámosatyán a Deák Vendégház, ahol a múltban érezheti magát, de nem kell lemondania a kényelemről. A modern szálláshely tulajdonosa a melléképületben helyi múzeumról gondoskodott.
  A vendégház 2007-ben kerültek kialakításra Európai Uniós támogatás segítségével, amelyek egész évben összkomforttal várja a környékre látogató turistákat.

  Vendégház
  Vadásztársaság

  Vadászterületünk a Beregi-síkságon helyezke­dik el, amely a hajdani, különösen nagy kiterjedésű Beregi erdő (Silva Bereg) részét képezte.
  Sok patakkal, csatornával, morotvával szab­dalt vadászterületünk legértékesebb része a bockereki erdő. Botanikailag akác, tölgy, kőris, szil ligeterdő ta­lálható benne.
  Vadászterületünket - nem utolsósorban a vi­dék szépsége, a vad kínálat és a kulturált vendégfo­gadás miatt - egyre több külföldi - dán, spanyol, német, amerikai - vadász keresi fel.

  Vadásztársaság
  Bockerek tanösvény

  A Szatmár-Beregi Naturpark gondozásában kialakításra került a Bockerek Tanösvény, melynek kiindulópontja Vámosatya végállomása Tákos. A 8 km hosszú útvonalon 25 információs pont vagy tábla biztosítja az eligazodást a természetvédelmi területen. A szervezők külön kiadványban ismertetik a látogatóval az útvonalat a látnivalókat és a magatartási szabályokat. A község vonzáskörzetében található a Bereg tüdeje, a Bockereki-erdő, amely a szerencsés történeti körülményeknek, kedvező fekvésének, elzártságágának köszönhetően, viszonylag a természethez közel álló formában, eredeti állapotban maradt fenn a mai napig.

  Bockerek tanösvény


Copyright(c) Dr. Berényi László
Designed by: www.alltemplateneeds.com